För- och nackdelar med att surfa på mobilen

Det har blivit allt mer vanligt att surfa och använda internet på våra mobiler. Tekniken har kommit till det stadiet där vi kan ta med oss den överallt och alltid vara uppkopplade. Frågan är dock om det här är något som verkligen är så bra som det låter. I texten nedan tar vi både upp för och nackdelar med att surfa på mobilen.

Våra mobiler har utvecklats extremt mycket de senaste åren, de har gått från att enbart vara telefoner som man pratade i till de “multimedia devices” dem är idag. Saker som man förut enbart kunde göra i hemmet kan man nu göra vars man vill. Precis som med allt annat finns de både för- och nackdelar med detta.

Fördelar

Det finns så mycket potential med vad man kan använda dagens mobiler till. Ett exempel på detta är att man bland annat kan använda mobilen för att googla en lösning på ett problem, man har mer eller mindre med sig hela Internets kunskap i sin hand vars man än går. Internet på mobilen tillåter dig att streama film och musik vars du än är. Du kan till exempel sitta mitt ute i skogen och kolla på det senaste avsnittet av din favoritserie. Du har även möjlighet att spela olika typer av spel. Denna enorma flexibilitet är vad som har definierat dagens mobiler.

Nackdelar

Den största nackdelen med att ta med sig internet överallt är att vi har blivit mer asociala och i många fall även mer stressade då tillgängligheten enkelt kan sudda ut gränser mellan arbete och fritid. Att internets tillgänglighet har påverkat vår förmåga att vara sociala är lätt att se med ungdomar som knappt kan lyfta sina ansikten från skärmen när de ska äta. Med denna ständiga uppkoppling till internet kan även ett simpelt samtal vara svårt att fokusera på när tekniken oavbrutet lockar vår uppmärksamhet.