Hur du enkelt startar en webbshop

Det kan vara skrämmande att börja sälja över nätet om man inte är så insatt i hur det fungerar, men faktum är att det nu är enklare än någonsin att starta en webbshop. Förr i tiden så kunde man behöva betala en programmerare tusentals kronor och hoppas att han inte tog pengarna och sprang.

Men idag så finns det en mängd smarta lösningar som att enkelt tillverka sin egen hemsida genom att använda sig av mallar, eller så kan man använda sig av en plattform som är specifikt utformad för webbshoppar.

Om du sätter upp en webbshop utan någon extern hjälp av plattformar eller mallar för hemsidor så kan det vara lite komplicerat om man inte är så insatt.

För att göra din egen webbshop så måste du först designa en hemsida som är behaglig att titta på och som attraherar kunder. Sen måste du göra den lätt att navigera och se till att det är enkelt för kunden att hitta det den letar efter. Därefter måste man använda sig av scripts för att sköta varukorg och betalning. Slutligen så behöver man betala för ett så kallat SSL certifikat som ser till att kundens information blir krypterad så att de kan känna sig säkra när de handlar på din webbshop.

E-handelsplattformar

En e-handelsplattform är den enklaste lösningen om man vill sätta upp en webbshop och inte vill behöva oroa sig så mycket för att behöva göra allting själv. En e-handelsplattform erbjuder alltså oftast alla möjliga tjänster man kan behöva för att snabbt och enkelt starta sin webbshop.

Gör din egen hemsida

Om du väljer att göra allting själv så kan det bli mer komplicerat och tidskrävande men det ger dig också fullständig frihet att göra saker på ditt eget sätt. Det negativa är att du måste sköta sidan på egen hand och det kan lätt bli ett väldigt tidskrävande projekt om man inte är så duktig på att programmera.