Marknadsför ditt företag

Oavsett om du är nybliven företagare eller har haft ditt företag en längre tid behöver du marknadsföra dig. Dina kunder måste få veta att du finns!

Idag är det framförallt vanligt med digital marknadsföring genom till exempel olika sociala mediekanaler. Om du är van att hantera sociala medier är det ett enkelt sätt att nå ut till många. Men det är också lätt att du försvinner i mängden. Så hur gör du för att sticka ut?

Marknadsföring med mervärde

Börja med att tänka igenom ditt kunderbjudande. Hur kan du ge kunden ett mervärde? Det beror på din typ av produkt eller tjänst och du behöver förstås alltid förhålla dig till marknadsföringslagen.

Om du arbetar inom tjänstesektorn kan du till exempel erbjuda en timmes fri rådgivning och samtidigt överlämna en gratis produkt med ditt företagsnamn på vid första mötet. Då får du dels något att prata om och samtidigt får kunden med sig något fysiskt. Det är ett bra och enkelt sätt att sprida ditt företagsnamn. Easytryck har flera exempel på användbara produkter.

Tänk också på att du och dina anställda är levande ambassadörer för ditt företag. Ett bra sätt att både bygga gemenskap och samtidigt sprida ditt företagsnamn är att klä er i snygga kläder eller en praktisk ryggsäck med din företagslogga på.